close

Рейтинг водія

Темы статьи:

Профіль

Рейтинг — це показник якості сервісу, який оцінює райдер після виконаної поїздки. Переглянути свій рейтинг ви можете у застосунку Uklon Driver в боковому меню і в розділі “Акаунт”.

Як розраховується Рейтинг

Райдеру після кожної завершеної поїздки пропонується її оцінити протягом 24 годин — поставити від 1 до 5 зірок та вказати причину своєї оцінки. Рейтинг розраховується, як середнє арифметичне за останні 100 поїздок, які були оцінені райдером.

Нові водії, які тільки стали нашими партнерами, отримують рейтинг 5 зірок на основі перших 100 оцінок. І кожна наступна оцінка за поїздки матиме більший вплив за попередню.

На що впливає Рейтинг водія 

👉 На доступність певних класів та сервісів. Щоб здійснювати поїздки певними класами та сервісами, ваш Рейтинг має бути не нижче вказаних нижче вимог:

  • Бізнес — рейтинг від 4,85
  • Доставка — рейтинг від 4,75
  • Драйвер — рейтинг від 4,9
  • Кідс — рейтинг від 4,85

👉 На співпрацю з Uklon, якщо Рейтинг став менше 4,5. Наші рейдери дуже цінують рівень професійності водіїв і тому, якщо у водія Рейтинг опускається нижче 4,5, ми можемо припинити співпрацю.

👉 На виконання умов бонусних та комісійних програмах. Однією з умов отримати безкомісійні поїздки або бонуси в таких програмах є саме Рейтинг водія.

На що НЕ впливає Рейтинг водія

👉 На розподіл замовлень. Наша система не бере до уваги Рейтинг водія, коли сповіщає про нові замовлення.

👉 На Ukon Karma. На показник карми впливають замовлення — виконані, неприйняті та скасовані, але не Рейтинг.

👉 На доступність оператора під час звернення в службу турботи. Наші агенти турботи відповідають з однаковою швидкістю для всіх водіїв. Час відповіді залежить виключно від завантаженості агентів.

Як підвищити Рейтинг водія 

Високий Рейтинг дозволяє вам заробляти більше завдяки доступності додаткових сервісів та чайових від райдерів, тож важливо зберігати його високий рівень. А оскільки Рейтинг формується на основі вражень райдерів, відповідність сервісу їх очікуванню — запорука вашого успіху.

Ми провели дослідження серед наших райдерів, на що вони звертають увагу. Ділимося з вами, на що слід звертати увагу в першу чергу (відповіді розташовані у порядку критичності).

✅ Безпечність водіння. Дотримання правил ПДР, контроль швидкості, плавне водіння — запорука безпеки на дорогах. Та гарного враження про поїздку.

✅ Чистота в авто. Охайність і чистота салону та відсутність сторонніх запахів справляє приємне враження про поїздку.

✅ Привітна манера спілкування. Ні що так не гріє душу райдера, як почути вітання та своє ім’я  (“Доброго дня, Ірино”).

✅ Вчасне прибуття за адресою. У разі заторів або форс мажорів рекомендуємо завчасно попереджати райдера, щоб його очікування співпадали з реальністю.

✅ Відсутність сторонніх запахів в салоні. Краще використовувати нейтральні освіжувачі повітря, щоб уникнути випадків алергічних реакцій.

✅ Наявність ременів безпеки. Це є технічною необхідністю, щоб бути партнером Uklon.

✅ Знання міста. Для новачків рекомендуємо завчасно ознайомитися з маршрутом або використовувати популярні додатки навігації.

✅ Вільний багажник для користування.Нерідко таксі викликають саме щоб доставити об’ємні чи тяжку пакунки, тож наявність вільного місця в багажнику буває важливою.

✅ Допомога з багажем. Якщо ви допоможете розмістити речі в багажнику, то заощадите час та отримаєте додаткову лояльність від клієнта.

✅ Погодження музики в салоні. За можливості, увімкніть той жанр, який подобається клієнту. Також встановіть помірну гучність.

✅ Підтримка тиші в салоні. Якщо райдер не налаштований на бесіду або просить вимкнути музику на час поїздки — піти йому на зустріч нескладно, як і отримати додаткове позитивне враження про поїздку.

Якщо ваш рейтинг знизився, ви можете його відновити за рахунок наступних поїздок, які будуть оцінені у 5 зірок.

Кожного тижня вам надходитиме дайджест за попередній тиждень з деталізацією оцінок і їх зумовленістю.

Для Застосунку

Рейтинг — це показник якості сервісу, який надає водій, здійснюючи поїздку. Він розраховується як сума останніх 100 оцінок від райдерів, поділена на 100. Райдер має  24 години з моменту завершення поїздки, щоб оцінити її.

Нові водії, які тільки стали нашими партнерами, отримують Рейтинг 5 зірок на основі 100 оцінок від нас. І кожна наступна оцінка, яку вони отримуватимуть за поїздки, витіснятиме попередню. 

Високий рейтинг — ваша можливість заробляти більше з Uklon завдяку доступу до додаткових сервісів та класів. Крім того, задоволені якістю райдери схильні частіше лишати чайові.

На що впливає

На доступність певних класів та сервісів, а також на нашу співпрацю. Якщо Рейтинг водія складає < 4,5 — співпраця з ним буде припинена.

Як покращити Рейтинг

Оскільки Рейтинг водія формується на основі оцінки райдера, важливо надавати якість сервісу, що відповідає його очікуванням. Безпечне водіння, чистота в салоні та привітне ставлення і допомога райдеру підвищують вірогідність отримати найвищу оцінку.